Bella 4 veckor

När du vill köpa valp av mig.... 

Jag vill träffa mina blivande valpköpare innan man bestämmer sig för att köpa en valp. 

Jag har en liten uppfödning av dansk-svensk gårdshund där hundarna lever med oss som familjemedlemmar. De första 3-4 veckorna har tiken sina valpar på en egen lugn plats men därefter växer valparna upp centralt i hemmet, besökande barnbarn, våra övriga hundar och resten av familjen. De är hela tiden i centrum och får uppleva det som  tillhör vardagen. 

När valparna levereras är de:

Reg. i SKK
Vet.besiktade
Chip märkta
Grundvacc. kennelhosta, parvo och valpsjuka
Avmaskade minst 3 ggr
Dolda fel försäkrade i Agria
Jag bjuder på 1 års medlemsskap i Rasklubben för
Dansk/Svensk Gårdshund. Man får då tidningen Gårdshunden.

 

    • Gårdshunden vill aktiveras både fysiskt och mentalt. Den är behändig i formatet (ca 32-35 cm i mankhöjd för tikar och 34-37cm för hanar +- 2 cm) Rasen är energisk och pigg och hänger gärna med sin familj överallt. Den är en riktig kelgris som älskar att krypa upp i knät och ligga nära i soffan och gärna krypa in under täcket hos dig när det är sovdags.

    • Är du/ni intresserad/e av rasen, får ni gärna kontakta mig och besöka hemmavarande hundar.

 

 Vid intresse av valp ser jag gärna att du skriver ett mail och berättar om dig och din familj, vilket liv ni kan erbjuda valpen och sedan bestämma tid för sammanträffande, då jag vill ha ett personligt möte innan leverans, gärna medan tiken ännu är dräktig, så att ni får träffa mig och mina hundar, och jag får lära känna er.

 Man ska ha ordnat för valpen med daglig tillsyn under valpens första månader i sitt nya hem.  

 Jag ger inte några löften om ev. köp per telefon eller mail utan jag vill träffa mina valpspekulanter innan det blir fråga om att tinga en valp. 

Vid 6-7 veckors ålder har jag sett en hel del av bl a valparnas mentalitet och försöker placera rätt valp i rätt hem med hjälp av min kunskap om kullen och era önskemål. Det är mitt ansvar att försöka hitta livslånga, kärleksfulla hem åt valparna. 

Målsättningen är att ni som valpköpare och jag som uppfödare, ska bli nöjda och känna att "rätt valp kom till rätt hem". Jag förbehåller mig rätten att avgöra om ni valt rätt valp.

Min önskan är att valpen HD-röntgas mellan 1-2 års ålder. Det är inget krav men jag skulle uppskatta att valpen någon gång blir utställd och exteriörbedömd på en officiell utställning.

 

Valparna har möjlighet att vara med sin mamma tills de flyttar till sitt nya hem och då har de även fått umgås med våra andra hundar. De har även fått träffa våra barnbarn i varierande åldrar.
När vädret tillåter får valparna möjlighet att se världen utomhus från ca 4 veckors ålder.
Jag försöker låta valparna upptäcka så mycket av omvärlden som möjligt innan leverans, de får vara med och åka bil, ha halsband och gå i koppel korta stunder och eftersom vi bor ganska centralt så vänjer de sig med billjud och att folk går alldeles förbi vår tomt. Valparna föds och växer upp tillsammans med vår familj och får på det sättet också tidigt vänja sig vid de vardagliga ljud som förekommer i ett hem.

När valpen hämtas får den med sig av den mat den är van vid samt en snuttefilt som luktar syskon och mamma samt en liten leksak.

Jag vill hålla en nära kontakt med mina valpköpare och står mer än gärna till förfogande med råd om uppfostran och skötsel om och när så önskas.