RÖDLUNDAS KENNEL

Blogg

Utställning i Kolbäck 18/5 2023

ja då bar det iväg till Kolbäck, Mira i juniorklass. första rundan slutade med Excellent, andra rundan Excellent CK  sista rundan Bästa tik slutade med en fjärdeplacering, Bra gjort av en juniortös på hennes första utställning  i juniorklass. 

Dömde gjorde Elizabet Janzon. 

"Tilltalande tik med bra proportioner, bra huvud o uttryck, korrekta öron, utm hals o kropp. Stabil i front o bakställ. Jättefin tik som visar sig bra"

Mira 4:de bästa tik

      IMG_6135Mira 4 bästa tik         IMG_6073

 


Operation

27/4 åkte jag till  ledplastikcenter i Bromma och opererade mitt artrosknä. Operationen gick bra, läkaren sa att det var en omfattande artros i mitt knä, jag fick en ny knäled inopererad. Dagen efter fick jag åka hem.

Jag insåg ganska tidigt att jag inte sulle kunna åka på min väns begravning, det gjorde ont i mig  men jag var med henne i mina tankar

Det har gått bra hemma och nu har det ju gått nästan tre veckor, hundarna är jätteduktiga och är så försiktig med mig och min kryckor, som jag snart tänker ställa undan!!!. 

På torsdag 18/5 Kristihimmerlsfärds-dagen ska Mira ställas i Kolbäck jättespännande. Danne ställer henne. Rapport kommer hur det gick.....

Nu när våren kommit ordentligt så är det trädgården som står rätt så myckert i fokus. Jag kan ju inte göra så mycket med hundarna än så jag får pyssla i trädgården och så sallad, dill, persilja  o.s v. det är roligt tycker jag. 

Slut för denna gång. 


KVITTRA LÖPER

  Sådärja, typiskt. Nu har Kvittra börjat att löpa, 1,5 månad sen. Jag har hört flera som fått vänta på sina tikars löp i år så varför skulle det vara annorlunda för oss? Det är välan ett sån't år.
Vi närmar oss min operation, jag ser fram emot den för jag har dj......ligt ont, svårt att ta mig fram. Att gå ut och gå är helt uteslutet. Att man felbelastar gör att man får ont på flera ställen, så livet är tufft nu.

Min mycket goda vän i Jämtland gick bort i dagarna, jag sörjer, gråter och undrar varför, det gick så hastigt, en chock. Jag hoppas att jag klarar att åka på begravningen, det är bara 10 dagar efter min operation. 5,5 timmes bilresa. Men det är så viktigt för mig att få ta farväl.


INGEN PARNING INGA VALPAR

Nu har jag bestämt mig för att det inte blir några valpar 2023. Eftersom Kvittra inte kommer igång med löp, hon skulle ha löpt i början på mars och har inte kommit igång  ännu så väljer jag att vänta till löpet i januari 2024 Hoppas att hon kommer tillbaka till sina gamla rutiner att löpa i januari,  juli det vore ju toppen.  Det känns så där  för jag har verkligen längtat efter valpar. Kanske det är lika bra med tanke på den stundande operationen av mitt knä. Jag kanske kan åka och hälsa på någon som har valpar så mitt behov stillas


FORTSÄTTNING

20/3

Vårdagjämning! Regnet öser ner, glad att det inte är i snöform. Nu längtar vi efter sol och värme både hundarna och jag. Det är nästan så dom vägrar att gå ut för att det är tjipp och tjapp i gräset så tassarna blir alldeles jätteblöta och det gillar dom verkligen inte.  

Det blev ingen ringträning för Mira gjorde illa sig på eftermiddagen och då ville jag inte åka. Det var inte ngt allvarlig men valde att låta henne vila ikväll.

Jag har börjat kika i Tess Nosework-låda, jag måste skaffa mer eukalyptus, för nu är jag sugen på att ta upp den aktiviteten med henne igen. Hon älskar verkligen att leta. Tanken är att introducera Mira i Nosework också. Jag ska fortsätta Rallylydnad med Kvittra till våren när mitt knä är åtgärdat. Operation den 25/4 Jisses så bra det blirRSS