RÖDLUNDAS KENNEL

Blogg

Utställning Västerås 22 juli

Så var det utställning i Västerås, jag  hade valt att ställa Mira i unghundsklass, vet inte varför jag gjore det. Hon skötte sig bra även denna gång. Det var tre tikar i unghundsklass,  två blev kvar i kk, Mira och en till. Mira slutade som tvåa. Excellent CK.

Slutade som 4:de bästa tik även här. 

Nu förbereder vi oss för Rasspecialen 4-5-6 augusti. Där valde jag att anmäla henne i juniorklass, hon ska ställas både lördag och söndag. På lördagen är det Helene Riisgaard Pettersen som dömer och på söndag Bengt-Åke Bogren. Två väldigt kompetenta domare så det ska bli väldigt spännande dagar. 

Rasspecialen är gårdshundsägares Mecca, där träffar man många likasinnade och får se så många fina gårdshundar. I år är det 30-årsjubileum dessutom. Fest i fyra dagar med tävlingar och utställningar och samkväm. Det ska bli, som alla andra år, riktigt, riktigt roligt

Jag hoppas vi ses!!!


Utställning Leksand

2023-06-18 Utställning i Leksand med Mira, jag hade ju foten i paket så min vän Lena följde med och ställde Mira.  Lena är en duktig utställare och Mira skötte sig bra tycker jag. Domaren var från Lettland och hon tyckte inte om rosenöron och så tyckte hon att Mira var övervinklad bak  jaja bättre lycka nästa gång Mira fick ett Excellent i alla fall men inget CK Lite snopet när det hade gått så bra i Kolbäck. 

Nästa utställning blir i Västerås den 22/7,  då hoppas jag att jag kan ställa själv, längtar ju att få göra det. Jag har nu lagt pjäxan på hyllan, behöver bara sätta på den om jag tycker att jag behöver sa fysioteraputten. Vi får se om jag behöver, det gäller ju att sköta sig nu så det läker. 


Utställning i Kolbäck 18/5 2023

ja då bar det iväg till Kolbäck, Mira i juniorklass. första rundan slutade med Excellent, andra rundan Excellent CK  sista rundan Bästa tik slutade med en fjärdeplacering, Bra gjort av en juniortös på hennes första utställning  i juniorklass. 

Dömde gjorde Elizabet Janzon. 

"Tilltalande tik med bra proportioner, bra huvud o uttryck, korrekta öron, utm hals o kropp. Stabil i front o bakställ. Jättefin tik som visar sig bra"

Mira 4:de bästa tik

      IMG_6135Mira 4 bästa tik         IMG_6073

 


Operation

27/4 åkte jag till  ledplastikcenter i Bromma och opererade mitt artrosknä. Operationen gick bra, läkaren sa att det var en omfattande artros i mitt knä, jag fick en ny knäled inopererad. Dagen efter fick jag åka hem.

Jag insåg ganska tidigt att jag inte sulle kunna åka på min väns begravning, det gjorde ont i mig  men jag var med henne i mina tankar

Det har gått bra hemma och nu har det ju gått nästan tre veckor, hundarna är jätteduktiga och är så försiktig med mig och min kryckor, som jag snart tänker ställa undan!!!. 

På torsdag 18/5 Kristihimmerlsfärds-dagen ska Mira ställas i Kolbäck jättespännande. Danne ställer henne. Rapport kommer hur det gick.....

Nu när våren kommit ordentligt så är det trädgården som står rätt så myckert i fokus. Jag kan ju inte göra så mycket med hundarna än så jag får pyssla i trädgården och så sallad, dill, persilja  o.s v. det är roligt tycker jag. 

Slut för denna gång. 


KVITTRA LÖPER

  Sådärja, typiskt. Nu har Kvittra börjat att löpa, 1,5 månad sen. Jag har hört flera som fått vänta på sina tikars löp i år så varför skulle det vara annorlunda för oss? Det är välan ett sån't år.
Vi närmar oss min operation, jag ser fram emot den för jag har dj......ligt ont, svårt att ta mig fram. Att gå ut och gå är helt uteslutet. Att man felbelastar gör att man får ont på flera ställen, så livet är tufft nu.

Min mycket goda vän i Jämtland gick bort i dagarna, jag sörjer, gråter och undrar varför, det gick så hastigt, en chock. Jag hoppas att jag klarar att åka på begravningen, det är bara 10 dagar efter min operation. 5,5 timmes bilresa. Men det är så viktigt för mig att få ta farväl.RSS