RÖDLUNDAS KENNEL

Blogg

NYSTART

2023-03-13

Måndag:

Så har jag bestämt mig för att börja blogga igen, vi får se hur det tar sig. Senast var 2013  .........

Numer så har jag har hela tiden dåligt samvete för mina hundar som jag inte orkar aktivera pga mitt förbaskade knä. Operation den 25 april. Sen djäklar!

Nu vill jag ju ringträna med Mira, jag har tittat ut några utställningar till  sommaren. Har anmält mig till ringträningen i Karlbo hos Anna-Karin den 16:de, vi får se hur det går, får väl halta runt lite och koncentrera mig på att träna hantering och uppställning.

Ikväll blir det hundjunta hos Monica. 

Over and out!

 


Valparna föds 23/6 2013

Jaha då var det dags att föda, på förmiddagen den 23/6 började hon bli så orolig, hon påbörjade krystvärkar men ingen verkan. Jag tog beslutet att åka till Strömsholm. Hade telefonkontakt med dem under resan. När vi var nästan framme kom första valpen, en hane, straxt därpå kom en hane till. Jag kunde andas ut det behövdes inget snitt i alla fall. Väl framme röntgades hon för att se hur många valpar som fanns kvar. Sen satte man in glukos via dropp. Valparna som var kvar hade bråttom ut. Den första i bilen föds kl. 17,15 nästa hane kl. 17,40. Sedan kom de 19,02, 19,07, och den sista kl. 19,38. Vi kunde efter ett par timmar åka hem med vår lilla familj, trötta men mycket nöjda.

På Strömsholm  IMG_1055


Två veckor kvar

IMG_4520    IMG_4521


Nu har Inca ca två veckor kvar till valparna anländer. Jag hoppas naturligvis att allt ska gå bra. Jag är alltid orolig innan, men så fort det sätter igång är man för upptagen och excalterad för att tänka på något annat än det som händer för stunden. Jag "tror" att hon bär på 4 st, men det kan även bli fem, återstå att se. Spännande är det   Lycka till mitt lilla hjärta


Incas dräktighet fortskrider

Incas mage växer, jag tror hon spricker snart. Hon stånkar och börjar få svårt att vända sig när hon ligger. Hon äter med god aptit så valparna reder sig gott. Bara tre veckor kvar nu. Hur ska hon se ut mot slutet, det är ju nu valparna börjar växa ordentligt. Både hon o jag längtar tills det är över. Hon har ännu inte riktgt accepterat valplådan, vet inte om det har att göra med att Hilda hade sina valpar där. Hon kanske tror att hon inte får inkräkta på den. Men det löser vi nog. Jag ska sova hos henne de sista veckorna, inte i valplådan dock  där får hon vänja sig vid att vara.


Utställning Österbybruk

Då har Rebella o jag varit på utställning igen. Denna gång gick det lite lite bättre, det var en dansk domare och han gillade något mindre gårdshundar verkade det som. Rebella vann sin klass och fick CK, vilket resulterade i att hon fick vara med och tävla om bästa tik. Där kom hon 3:a och fick reserv-Cert. Vann gjorde Zkrubbe´s Little Lottie och 2:a blev Marcato´s Knock-On-Wood. Jag är nöjd med dagens resultat, Bella skötte sig mycket bra i ringen.RSS