RÖDLUNDAS KENNEL

LAILA REDLUND

IMG_5051 - Kopia

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har SKK:s fullständiga uppfödarutbildning. 

Jag och min man bor i Karbenningby Norberg. Hit flyttade vi våren 2018.

Jag har uppfödning av DSG i liten skala, för tillfället har vi fyra gårdshundar hemma, Inca som är född i juli 2009 och numera pensionerad avelstik, mamma till Tess som är född i december 2014 och som haft fyra kullar varav den sista föddes den 10 maj 2021. den kullen var Tess sista kull, nu får hon gå i pension. Tess är mamma till Kvittra som jag sparade från I-kullen 2019-03-19 R Invited to Life. Kvittra fick sin första kull den 30 mars 2022 vilket resulterade i tre små tjejer, jag sparade en tik, Mira som jag hoppas mkt på. 

Mitt hundintresse började redan när jag var tonåring, skaffade min första hund när jag var fjorton år, en svart/vit långhårscollie, som blev kvar hos mina föräldrar när jag flyttade hemifrån.

Efter collien blev det schäfer. Jag jobbade med schäfer ganska länge, både med brukstävlingar och uppfödning av schäfer tillsammans med min dåvarande man, och senare med min nuvarande man, bruks- och lydnadstävlingar. Måste så småningom avveckla denna verksamhet då min kropp sa ifrån, så jag var utan hund ett tag. Märkte snart att jag inte kan vara utan hund,  Jag började kolla raser.

Av en händelse träffade jag på en gårdshundstik på en brukstävling i Jämtland. Klick! jag var fast, en sådan hund ville jag ha. For runt hos flera uppfödare och på så vis bekantade mig med rasen. Till slut fanns det en uppfödare som hade en kull med otingade valpar i Nykvarn. Där köpte jag min första gårdis, Taxinges Lilla Gubben (Diesel).

Det var år 2005, funderade väl redan då på att det var en hund jag köpt för att använda i avel om det visade sig att han blev bra. Han blev bra. Jag tävlade med honom, både lydnad och bruks, han har godkända höftleder och han är MH-testad och skapliga, t.o.m. bra bedömningar på utställning, ett Exc CK i junior). Han hade blivit en bra avelshund, om det inte hade visat sig att flera av hans syskon ur två kullar med samma kombination är HD-belastade, somliga grava fel.  Jag ville inte använda honom i avel. Diesel gick bort en dag i maj ett par månader innan han skulle fyllt 16 år, vila i frid min älsking.

I november 2008 föddes lilla Hjärtliga Hilda, min första avelstik. Jag köpte henne från Sofalex kennel. Det blev två kullar efter henne, 13 st klimpar med mycket bra mentalitet, Hilda har också vandrat över bron, vila i frid älskade Hilda. 

2009 så föddes Inca, även hon från Sofalex kennel. Inca har gått väldigt bra på utställning, Har varje gång jag ställt henne hållit sig där framme men aldrig nått ända fram, hon har flera reservCert men har aldrig fått Certet.

Inca har fått fyra kullar och hennes sista kull, E-kullen, föddes den 21 augusti 2015 där jag sparade Elvira som i dags dato är såld, Elvira har haft en kull som föddes med kejsarsnitt, det blev komplikationer efter snittet så hon är nu tagen ur avel.  Inca är numera en glad pensionär. Nu sätter jag mitt hopp till  R Invited to Life ( Kvittra) och hennes dotter R Mira K-dotra som blir min 4:de generation avelstik i kenneln. Hilda är Kvittras morfars mor. Mira min 4;de generation. där Hilda är Miras mormors farmor.  

 Vill du läsa mer om mina hundar, gå in under fliken "Mina hundar".