RÖDLUNDAS KENNEL

Blogg

INGEN PARNING INGA VALPAR

Nu har jag bestämt mig för att det inte blir några valpar 2023. Eftersom Kvittra inte kommer igång med löp, hon skulle ha löpt i början på mars och har inte kommit igång  ännu så väljer jag att vänta till löpet i januari 2024 Hoppas att hon kommer tillbaka till sina gamla rutiner att löpa i januari,  juli det vore ju toppen.  Det känns så där  för jag har verkligen längtat efter valpar. Kanske det är lika bra med tanke på den stundande operationen av mitt knä. Jag kanske kan åka och hälsa på någon som har valpar så mitt behov stillas


FORTSÄTTNING

20/3

Vårdagjämning! Regnet öser ner, glad att det inte är i snöform. Nu längtar vi efter sol och värme både hundarna och jag. Det är nästan så dom vägrar att gå ut för att det är tjipp och tjapp i gräset så tassarna blir alldeles jätteblöta och det gillar dom verkligen inte.  

Det blev ingen ringträning för Mira gjorde illa sig på eftermiddagen och då ville jag inte åka. Det var inte ngt allvarlig men valde att låta henne vila ikväll.

Jag har börjat kika i Tess Nosework-låda, jag måste skaffa mer eukalyptus, för nu är jag sugen på att ta upp den aktiviteten med henne igen. Hon älskar verkligen att leta. Tanken är att introducera Mira i Nosework också. Jag ska fortsätta Rallylydnad med Kvittra till våren när mitt knä är åtgärdat. Operation den 25/4 Jisses så bra det blir


NYSTART

2023-03-13

Måndag:

Så har jag bestämt mig för att börja blogga igen, vi får se hur det tar sig. Senast var 2013  .........

Numer så har jag  hela tiden dåligt samvete för mina hundar som jag inte orkar aktivera pga mitt förbaskade knä. Operation den 25 april. Sen djäklar!

Nu vill jag ju ringträna med Mira, jag har tittat ut några utställningar till  sommaren. Har anmält mig till ringträningen i Karlbo hos Anna-Karin den 16:de, vi får se hur det går, får väl halta runt lite och koncentrera mig på att träna hantering och uppställning.

Ikväll blir det hundjunta hos Monica. 

Over and out!

 


Valparna föds 23/6 2013

Jaha då var det dags att föda, på förmiddagen den 23/6 började hon bli så orolig, hon påbörjade krystvärkar men ingen verkan. Jag tog beslutet att åka till Strömsholm. Hade telefonkontakt med dem under resan. När vi var nästan framme kom första valpen, en hane, straxt därpå kom en hane till. Jag kunde andas ut det behövdes inget snitt i alla fall. Väl framme röntgades hon för att se hur många valpar som fanns kvar. Sen satte man in glukos via dropp. Valparna som var kvar hade bråttom ut. Den första i bilen föds kl. 17,15 nästa hane kl. 17,40. Sedan kom de 19,02, 19,07, och den sista kl. 19,38. Vi kunde efter ett par timmar åka hem med vår lilla familj, trötta men mycket nöjda.

På Strömsholm  IMG_1055


Två veckor kvar

IMG_4520    IMG_4521


Nu har Inca ca två veckor kvar till valparna anländer. Jag hoppas naturligvis att allt ska gå bra. Jag är alltid orolig innan, men så fort det sätter igång är man för upptagen och excalterad för att tänka på något annat än det som händer för stunden. Jag "tror" att hon bär på 4 st, men det kan även bli fem, återstå att se. Spännande är det   Lycka till mitt lilla hjärtaRSS