RÖDLUNDAS KENNEL

Blogg

Utställningar Västerås och Kolbäck

Rebella och jag har varit på två utställningar i år. I Västerås den 27 maj. Det var Eva Eriksson som dömde, Bella fick Excellent, men inte CK som jag hade förväntat mig. Eva tyckte att Bella skulle gå hem och växa lite till. I Kolbäck var det Hans Almgren som dömde. Samma där ett Excellent men inget mer. Kritiken finns under "Utställningar 2013"

Rebella i Västerås_27april 2013        Rebella i Kolbäck


Min älskade Stårsa

Jag har tagit det svåra beslutet att omplacera min älskade schäfertik Stårsa, orsaken är dels att jag hinner och orkar inte ge henne det hon behöver och så är det ett evigt passande i hemmet då hon och min gårdshund Inca inte kommer riktigt överens. Så nu är Stårsa i skrivande stund på väg till Sundsvall med sin nya familj. Ett pensionerat par som är bruksentusiaster och haft schäfer i 30 år och som kommer att träna och tävla med henne.

Det känns tungt men var nödvändigt.


Andra träffen med Eddie

Sådärja, då är Inca parad för andra gången detta löp. Det gick lika bra som i torsdags. 10 min. hängning även denna gång. . Nu är det bara en låååååång väntan. Förhoppningsvis valpar om 9 veckor


Parningsdax

 

IMG_0922 påstigning

Så var det dax att para Inca, hennes andra kull. Pappan heter Änglarnas Eddie Meduza. Vi åkte till Stockholm kl. 08,30 i morse och kom fram till porten där han bor och där står Eddie och väntar på oss redan. Eddies husse och jag hade bestämt att vi skulle ta en promenad med hundarna först. Men det blev inte tid för någon promenad, det var pang på rödbetan direkt så det var bara att gå direkt upp i lägenheten där det ganska snabbt var avklarat, hängning i 10 minuter. Ska pröva en gång till senare på eftermiddagen annars åker jag hit igen på lördageftermiddag efter utställningen.

Hemresan var inte kul, satt i bilkö i två timmar, låååång hemsesa.


ONSDAGSTRÄNING

  Idag blev det träning med Diesel. Det var länge sedan han tränades. Guuud vad han var speedad. Gjorde allt slarvigt men snabbt. Det ska bli kontinuerlig träning med honom nu, jag lovar, skulle ju vara roligt att få börja i tvåan till hösten. Kanske tävla i ettan nå´n mer gång för att få LP l:an.RSS